Mzaddara - cocka s bulgurem a arabskym salatem
Co budeme potrebovat:
cocka:
2 hrnky (1 hrnek = 200 ml) hnede cocky (u nas maji 2 druhy - mensi a vetsi, ja pouzivam mensi; u vetsi bude asi nutne prizpusobit dobu vareni a mnozstvi vody)
1,5 hrnku bulguru
1 vetsi cibule
1 lzice vegety
olivovy olej
sul
drceny pepr
voda
salat:
3 rajcata
1/2 salatove okurky
1 mensi cervena paprika
kousek cibule
stava z 1/2 citronu
hrst cerstveho koriandru
sul
olivovy olej
zakysana smetana nebo bily jogurt pri podavani
Postup:
Na olivovem oleji osmazime nadrobno nakrajenou cibuli. Smazime dlouho, cibule musi byt hneda, lehce spalena.
Pote pridame oplachnutou cocku, vegetu, pepr, sul, vodu (asi 0,8 l), promichame a pod poklickou varime asi 40 minut. Bulgur zalijeme cca 200 ml studene vody, zamichame a nechame odstat.
Mezitim si muzeme pripravit zeleninovy salat. Rajacata, okurku a papriku nakrajime na drobne kosticky. Pridame nadrobno nakrajenou cibuli, koriandr, olivovy olej (nesetrete), stavu z citronu, sul a promichame.
Pokud je cocka temer mekka, pridame bulgur, promichame. Pridame trochu vody (asi 0,3 l), dochutime soli, znovu promichame a nechame zvolna varit jeste asi 10 minut.
Podavame se zeleninovym salatem a kopeckem zakysane smetany nebo bileho jogurtu.
Komentáře
Přehled komentářů
Nicely put, Thank you!
how to write a good reflective essay https://custompaperwritersservices.com writing a persuasive essay powerpoint https://writeadissertation.com
essay formats for college e79mrx
(GregoryHoX, 5. 4. 2023 16:16)