Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky

2. 11. 2012

  

 

okra-015.jpg

 

 

Co budeme potrebovat:

Okra:

500g cerstve okry - plody ibisku jedleho (nejlepe tobolky dlouhe max. 7 cm)
7 strednich zralych pevnych rajcat
1 svetle zelena paprika
1 vetsi cibule
6 strouzku cesneku
hrst hladkoliste petrzelky
1 lzicka smesi "7 koreni" (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni, skorice, rimskeho kminu a spetkou kari)
1 lzicka rajskeho protlaku
olivovy olej
sul
voda

 

 

arabska ryze:
2 hrnky ryze
1/2 hrnku testovinove ryze (mohou byt i vlasove nudle)
1 lzicka masla
voda
sul
olivovy olej

piniove orisky (dle chuti)

 

Jak na to:

Tobolky okry zbavime stopek, nakrajime na vetsi kousky a na 15 minut namocime do octove vody. Ocet nam okru zpevni a odstrani cast slizovitych latek, ktere tobolky obsahuji. Pote proplachneme pod tekouci vodou a nechame okapat.

Na olivovem oleji zpenime cibulku, pridame nadrobno pokrajeny cesnek, nechame lehce provonet. Prisypeme na vetsi kostky nakrajenou papriku, okru a chvilku (cca 5 minut) restujeme. Nakonec vmichame pokrajena rajcata, koreni, sul, rajsky protlak, podlijeme trochou vody a pod poklickou dusime asi 15 minut. 
Nakonec posypeme posekanou petrzelkou.

 



Na olivovem oleji dozlatova osmahneme testovinovou ryzi, prisypeme dobre proplachnutou ryzi, sul, maslo, zalijeme vodou a uvarime.
Piniove orisky oprazime na malem mnozstvi olivoveho oleje. Pri servirovani jimi posypeme ryzi.

Kdo rad kyselejsi, muze okru pri podavani zakapnout trochou citronove stavy.



 

 




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář