Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrnickovy salat Tabouli

8. 11. 2012

 Vitaminu a mineralnich latek neni nikdy dost, proto dnes varim salat Tabouli. Tedy spise nez varim, krajim a krajim..

V tomto salatu hraje hlavni roli hladkolista petrzelka (mam rada jeji vuni i chut), ktere je u nas, diky Bohu, dostatek a bulgur, coz je lamana celozrnna psenice. Navic petrzel obsahuje kyselinu listovou, vitaminy A, B, C i E, draslik, fosfor, horcik, vapnik, sodik a zelezo. Vycerpavajici duvod, proc si tuto bylinku doprat alespon jednou za cas jako chutnou soucast salatu ci polevek.

Receptu na salat Tabouli existuje cela rada. Existuji varianty s cesnekem, rimskym salatem nebo koriandrem. Ja miluji tu nejzakladnejsi. Salat dale doplnuji na slano plnenym listovym testem a varenym vajickem. 

 

salat-tabouli-011.jpg

 

Co budeme potrebovat:

4 hrnky najemno posekane hladkoliste petrzele

1 hrnek drobne pokrajenych rajcat

1 hrnek drobne pokrajene salatove okurky

1/2 hrnku drobne posekane maty

1/4 hrnku drobne posekane cervene cibule

1/2 hrnku bulguru

stava z 1 vetsiho citronu

olivovy ojel (nesetrete)

1 lzicka soli

(1 hrnek = 200 ml)

 

 

salat-tabouli-008.jpg

 

 

Jak na to:

Mate dve moznosti, jak si salat pripravit. Bud tradicne rucne, cimz stravite par hodin krajenim, nebo si pomuzete kuchynskym robotem, ktery pomoci nozu udela velkou cast prace za vas.

1/2 hrnku bulguru dolijeme po okraj varici vodou a nechame vsaknout tekutinu (bulgur zvetsi svuj objem a zmekne). Nechame vychladnout.

Zeleninu, petrzel, matu a cibuli smichame  dohromady, pridame vychladly bulgur a zamichame. Z citronu, soli a oleje vytvorime zalivku, kterou nalijeme na salat a promichame. 

No a mame hotovo..dobrou chut..

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář