Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapeceny kvetak s tahini omackou

8. 11. 2012

 

kvetak-016.jpg 

 

Co budeme potrebovat:

1 kvetak
2 cibule
olej

tahini omacka:
1,5 hrnku sezamove pasty
1,5 hrnku vody
30 ml citronove stavy
1 lzicka soli
kdo chce, muze pridat spetku rimskeho kminu (cumin), neni to vsak nutnost
(hrnek = 200 ml)

 

Jak na to:

Kvetak rozebereme na ruzicky a ve vyssi vrstve oleje jej osmazime dozlatova. Cibuli nakrajime na nudlicky a osmazime stejne jako kvetak. Vse prendame do zapekaci misy.
Vsechny prisady tahini omacky smichame a nalijeme na pripravenou smes. Pri 200 stupnich 10 - 15 minut zapeceme.
Tahini omacku udelame ridkou, pri zapeceni zhoustne. 

 

kvetak-004.jpg          kvetak-007.jpg


U nas podavame s arabskym chlebem, zeleninovym salatem a nakladanou zeleninou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář